MarMalaid's blogg

Här kommer jag att dela med mig av den smått kaotiska verkligheten bakom MarMalaid´s alla fina smycken och dessutom låta er vara de första att få ta del av allt nytt som ständigt händer. Ibland kommer mina inslag från Kina och ibland från kontoret i Malmö. Ett pärlande forum för dig som tycker om att blogga!

Namn:
Plats: Malmö, Sweden

måndag, december 17, 2007



Packa pappas kappsäck...


Med risk för att bli tjatig så är det bara packning och köra kartonger som gäller nu. Och jag kan säga att just precis det i kombination med julrush i både butik och webshop är kanske inte den mest lyckade kombon... Sedan har vi ju ett par hundra återförsäljare ute i landet som också har julrush och just därför behöver fylla på med nya smycken, jäkligt roligt, men ibland stannar vi upp och bara skakar på huvudet åt varandra. Och skrattar. Det är högt i tak på MarMalaid!

Läste i Sydsvenskan att några kommuner nu strider för att få byta ut alla Herr Gårmanskyltar till Fru Gårman - hallå!!!??? Och exakt VAD skulle syftet med det vara? Förutom att det givetvis skulle vara förknippat med en massa onödiga kostnader förstås. Och jag som trodde att det allra värsta rabiatfeministiska tjafset lagt sig...

Läste också i dag i Sydis att man på Lunds Universitet gjort en undersökning gällande kvinnors alkoholintag. Var givetvis tvungen att läsa och fann till min förvåning att om man intagit minst 4 glas vin vid samma tillfälle så har man "druckit intensivt". Då får man väl sälla sig till intensivdrickarna då... Vidare fann man att var tionde i undersökningen var nykterist och att 1 av 10 befann sig i någon slags riskzon. Och om man bortsåg från de stackars nykteristerna så hade hälften av resten druckit intensivt det senaste halvåret. Och håll nu i glaset, för vad man också kunde se var att bland intensivdrickarna så var majoriteten högutbildade, yrkesarbetande samt socialt välanpassade medan torrisarna i hög grad var ensamstående, lågutbildade och hade sämre hälsa. Va!? Vilken grej - någon som kan dra några slutsatser...? Skål på er tjejer!

Dagens tumme upp: Prick 1 vecka kvar till julafton!
Dagens tumme ner: Prick 1 vecka kvar till julafton...
Dagens tips: I ett svalt rum blir hyacintens färger mycket mer intensiva!
Dagens fråga: Tips på en fin julgransfot, någon?


/Malin

"Every Day is a Pearl Day!"